2013. október 27., vasárnap

Lapszemle / Paper review

Ki tudja jobban, mi jó a gyereknek - a szülő vagy a nagyszülő? Egy felmérés szerint a nagymamák ötödének volt már vitája a lányával vagy a fiával arról, hogyan nevelik az unokát - olvasható a Mail on Sunday mai számában. Úgy tűnik, az idősebb generáció nem féltett minket annyira, mint amennyire mi, modern szülők óvjuk az utódainkat: tíz nagymamából négyen engedték, hogy a gyerekeik anno kinn játszanak felügyelet nélkül, míg ugyanezt a mai szülőknek csak egytizede teszi meg. Egy brit internetes fórum kérdéseire válaszoló nagyszülők kétharmada hagyta kinn a babakocsiban alvó csecsemőket a kert végében, a modern szülők közül viszont ezt a rutint csak tízből egy követi. És a nagymamik tudták, mivel csillapítsák az üvöltő kisbabákat - nyolc százalékuk brandy-t masszírozott a picik ínyébe a fogzás megkönnyítésére. Nos, ma már ez sem népszerű - a mai brit szülőknek csupán egy százaléka használja ezt a módszert.

Nektek miről volt vitátok az anyukátokkal, anyósotokkal? Én anyukámmal sálról, sapkáról, zokniról, egyek-e káposztát-ról és mennyi vizet igyak-ról civódtam, amikor Ben megszületett...és még sok minden másról. :-)

A teljes cikk itt olvasható:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2477622/Grandmother-battles-The-older-generation-reveal-clashes-raise-grandchildren.html
Who knows better what is good for the child - the parents or grandparents. According to a survey, a fifth of grandmothers have already had a clash with their daughters or sons about raising their grandchild - writes the Mail on Sunday today. It seems that the older generation may not be so worried about the safety of their descendants: four out of ten grandmothers let children play outside unsupervised while only a tenth of today's parents do the same.

Responding to questions on a British internet forum, two-thirds of the grandparents admitted that they left  babies sleeping in their pram at the end of the garden, but only one in ten modern parents follows the same routine. And grandmas knew how to calm down a screaming baby - eight percent of them rubbed brandy on their children's gum to ease the teething pain! Ummm, nowadays this method is not too popular - only one percent of the British parents admit to the practice.

What have you clashed about with your mother or mother-in-law? I have argued about scarves, hats, and socks with my mum and also if I should eat cabbage and how much water I should drink when I am breastfeeding...and about many other things. :-)

You can read the article here:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2477622/Grandmother-battles-The-older-generation-reveal-clashes-raise-grandchildren.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése