2013. október 26., szombat

Lapszemle / Paper review

Mit ne csináljunk a gyerek előtt? Erről ír ma a The Times Weekend magazinja. Ihatunk-e, diétázhatunk-e, veszekedhetünk-e? Kimutathatjuk-e a dühünket, meztelenkedhetünk-e vagy éppen egy hosszú út után újra látva lesmárolhatják-e egymást a szülők a gyerek jelenlétében? Na, és mi van az sms-ezéssel, a pletykálással, a sírással, káromkodással, a dohányzásról nem is beszélve. Mind-mind csupa rossz, amit el kell rejtenünk a gyerekek elől?

A lap szakértőket idézve arra a következtetésre jut, hogy mindent lehet, de csak mértékkel, vagy elmagyarázva, mi miért történt. Ha veszekszünk, a megoldást is mutassuk meg a gyereknek, ha dühösek vagyunk, mondjuk el, miért, és ne rejtsük el, mert azzal csak az indulatok elfojtását tanulják meg. Alkoholból ne igyunk két pohárnál többet, és ne sikítsunk fel pánikolva, ha a gyerek véletlenül betéved a fürdőszobába, amikor a kádból pucéran kiszállunk, de azért túlzásba se vigyük a magamutogatást. A lényeg, hogy egyetlen szülő sem tökéletes, és mindenben az egyensúlyt kell megtalálni. Légy önmagad - és nem árt, ha néha a vicces oldaladat is megmutatod a fiadnak/lányodnak. 'Dad dancing' - ezt is ajánlja a cikk, és azt hiszem ez nálunk bevált...Rob?

Ti mit gondoltok? Ne legyetek szégyenlősek megosztani, Ti mit vagy mit nem csináltok a gyerek előtt! :-)




What not to do in front of your children? This is what The Times Weekend writes about today. Can we drink, show that we are dieting or can we argue? Should we express our anger, be naked or smooch when the child is presence? And what about texting, gossiping, crying, swearing, not to mention smoking? Are they all evils which we have to hide from our little ones?

Based on experts' opinion the newspaper concludes that you can do everything but to a certain extent or/and explaining the situation to the child. If we have an arguement in front of them we have to show the resolution. If we are angry we have to tell them why - and we shouldn't hide or walk away with this feeling because they will then learn that it is the right way to communicate their feelings. Don't drink more than two glasses of wine in front of them and don't scream out panicking when they see you by accident while getting out of the bath without any clothes - but also don't walk around in your son's bedroom naked all the time. The main point is that nobody is perfect and you should find the balance in everything. Be yourself - and you won't do any harm if you also show your funny side to the children. 'Dad dancing' - this is what the article recommends and well...I think it works at ours...Rob?

And what do you think? Don't be shy to share what you dare or not to do in front of your child! :-)

2 megjegyzés:

  1. Mit nem lehet. Nem lehet mást mutatni, mint amit érez az ember. Ha szomorú vagyok, akkor szomorúságot lásson rajtam és ne egy erőltetett vidámságot. Az érzékelő csápjaival úgyis leveszi, hogy mi a helyzet. Ha szeretetben élek és ezt egy érintéssel vagy csókkal szeretném a párom felé jelezni, akkor ezzel semmi gond nincs. A gyerek a harmóniát fogja látni a kimutatott és megélt érzéseim közt és ezt tanulja. Tulajdonképpen minden természetes, amit annak érzünk. Ha természetes a meztelenség, a gyereknek is az lesz, ha nekem nem természetes, neki sem lesz az.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek. Ennek a blognak is az a lényege, hogy rámutasson, mindent többféleképpen lehet csinálni a gyermeknevelés terén, és úgyis csak az működik, ami Neked is, a párodnak is és a babának is jó, vagyis természetes. Köszi a hozzászólást, Ari, és tartsd meg jó szokásodat!

    VálaszTörlés